‘Baris Benimle Basliyor’ – Ses ve Sözle Sifa Yolculuguna Çikmak

17 Şubat 2017 (18:00 - 21:00) Alt Sanat Mekâni

Bu atölyede şifacı ve şamanik uygulayıcı Elif Özkoç ve hikâye anlatıcısı Pelin Turgut rehberliğinde özel bir masalın içinde yolculuğa çıkacağız. Belki ormanlara girecek, orman hayvanlarıyla vakit geçirecek, belki kartallarla zirvelerde uçacak, bilge anneannelerle, dedelerle, yıldızlarla buluşup, kalbimizin unutulmuş parçalarını toplamaya bakacağız. Şifalı sesler, kristal çanaklar, davul ve çıngırakların eşlik edeceği bu yaşadığımız dönemin ihtiyacı olan kişisel gücü ve kalbin rehberliğini birlikte bulacağız.

Katılım 30 kişiyle sınırlıdır. Herhangi bir tecrübe gerekmiyor.

Kendi matınızı getirmeniz rica edilir.

Biletler biletix.com'dan alınabilir, kapıda satış olmayacaktır. 


Elif Özkoç kimdir? Sacred Seven Healings // www.sacredseven.org

Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü mezunudur. Şifa yaşamına 2002 yılında New York’ta Reiki’ye uyumlanarak başlayan Elif, George Kamana Hunter’ın Blue Stone Şifa Sanatları Enstitüsü mezunu. 2008’den beri yılın bir kısmını Güney Amerika’da, Amazon ve Ant dağlarında farklı şamanlarla arınma, toprak ana törenleri ve doğada vizyon arama (vision quest) inzivalarıyla geçiriyor. Fransa’da, şamanik uygulayıcı Patricia White Buffalo’nun eğitimini tamamladı. Hâlâ aynı programda asistan öğretmen olarak yer alıyor. Kendini keşfetme yolu Gestalt, core energetics, cranio-sacral, sanat terapisi, hipnoterapi, ses terapisi ve Vipassana meditasyon inzivalarıyla zenginleşti. Elif, yılların birikimi ve kendi enerjisinin harmanlanmasıyla oluşan bu şifalı alanı, bireysel seanslar, şifa çemberleri, kutsal törenler ve eğitimlerle paylaşıyor.


Pelin Turgut kimdir? www.pelinturgut.com

Hikâye sevgisi Pelin’in çalışmalarının temelini oluşturuyor. TIME dergisi ve The Independent gibi yayınlar için uzun süre Türkiye muhabirliği yaptı. Aynı zamanda, izleyicileri sinemalarda hikâyeler üzerinden buluşturan !f İstanbul’un kurucu yönetmenlerinden. Hikâyelerimizin ortak ve arkaik yapısına duyduğu ilgiyle Svagito Liebermeister’la sistemik dizim, Daan van Kampenhout ile sistemik ritüel eğitimlerini tamamladı. Van Kampenhout’un kitabı ‘Ataların Gözyaşları’nı Türkçeye çevirdi. Hareket, beden ve ses terapileri, meditasyon, şamanik öğretiler ve törenler kendi pratiğini besledi. İngiltere’deki Uluslararası Hikâye Anlatıcılığı Okulu’nda (The International School of Storytelling) ve The School of Life gibi merkezlerde grup çalışmaları yürütüyor.


Atölye Yürütücüsü: Elif Özkoç, Pelin Turgut

Ücret: 60 TL

Dil: Türkçe