buradan indirebilirsiniz.Başvurular 3-13 Şubat tarihleri arasında ifbasvuru@yapimlab.com adresinde kabul edilecektir."> buradan indirebilirsiniz.Başvurular 3-13 Şubat tarihleri arasında ifbasvuru@yapimlab.com adresinde kabul edilecektir." />

YAPIMLAB @ !f: Bir Yaratici Yapim Atölyesi & Pitching Platformu

21 Şubat 2017 (10:00 - 18:00) Soho House Istanbul

Bu yıl üçüncüsü gerçekleşecek olan !f İstanbul ve YAPIMLAB birlikteliği, dünyada hızlı bir biçimde değişen film üretim stratejilerini genç sinemacılar ile paylaşmayı hedefleyen, kısacılara ve kısa film tutkunlarına yönelik bir çalışma.

Her yıl yeni fikirler etrafında kurulmayı hedefleyen Yapımlab @ !f: Bir Yaratıcı Yapım Atölyesi ve Pitching Platformu, ilk yılında karikatürist Alison Bechdel’in bir karikatüründen ortaya çıkan Bechdel testinden ilham alarak güçlü kadın karakterleri aramış ve hem testi geçen hem de kadın hikâyelerinin gerçek varlığına önem veren 8 projeyi bu platformda buluşturmuştu. 2016’da düzenlenen Atölye ve Pitching Platformu ise, ilhamını çocuklardan aldı ve konusu itibariyle merkezine çocukları, çocukların yaşam alanlarını ve haklarını ele alan 10 projeye kapılarını açtı. Bu yıl Pitching Platform’un teması ise “Genç Olmak?”. Bu kavram üzerine oluşturulan tüm projeler YAPIMLAB tarafından değerlendirilecek. Başvuran projeler arasından seçilen 10 proje YAPIMLAB @ !f’e davet edilecek ve proje sahipleri YAPIMLAB’de yapacakları ön görüşme sonrası atölyeye katılacaklar. Bir gün boyunca sürecek ve konuya ilgi duyan izleyicilere de açık olacak Yaratıcı Yapım Atölyesi ve Pitching Platformu’nda belirlenen Ana Jüri’ye projelerini sunacak olan katılımcılardan biri 5 bin TL değerindeki YAPIMLAB Ödülü’nün sahibi olacak. Diğer 9 proje ise prodüksiyon aşamalarında YAPIMLAB tarafından takibe alınacak.

Katılım için başvuru koşullarını ve başvuru formunu buradan indirebilirsiniz.

Başvurular 3-13 Şubat tarihleri arasında ifbasvuru@yapimlab.com adresinde kabul edilecektir.


Atölye Yürütücüsü: Zeynep Özbatur Atakan

Dil: Türkçe