"Karanlık Çöktüğünde, tarihin silindiği bir yerde tarihsel film yapmanın imkânsızlığıyla baş etme çabamın bir ürünü." Anocha Suwichakornpong (Yönetmen )
Karanlik Çöktügünde, Kutsal Motorlar'la ayni damardan gelen tuhaf bir film!
İki kadın, etrafı ormanlarla ve dağlarla çevrili terk edilmiş bir eve varır. Genç olanı, 70'li yıllarda öğrenci hareketi içerisinde bulunmuş ve hayatı bunun etkisiyle değişmiş olan yaşlı yazar hakkında bir film yapacaktır. Yönetmen, senaryosunu şekillendirmek için yazarla yaptığı söyleşileri kaydetmektedir. Bu ikiliden sonra, yolları farklı yönlere ayrılan iki aktörle tanışırız. Sonra da, romantik bir kır kafesinde kahvaltı servis eden genç bir garson kadınla… Bu kadını daha sonra bir yolcu gemisinin dopdolu yemek salonunda çalışırken göreceğiz. Anocha Suwichakornpong, yavaş yavaş ve sabırla karakterlerini seyirciyle tanıştırırken, onların aralarındaki bağlantılar da ortaya çıkmaya başlıyor. Biz bu karakterlerin dünyasına kapılıp giderken, Karanlık Çöktüğünde giderek tuhaf ve inanılmaz güzellikte bir sinema deneyimine dönüşüyor. Suwichakornpong'un bu ikinci uzun metraj filmi, politik ve şiirsel bir yaklaşımla tarihe, geçmişteki şiddete ve belleğe odaklanırken, içinde yaşadığımız tuhaf zamanların karanlık duygularının içinden umut bulup çıkarıyor.
2016 LOCARNO, TORONTO, BUSAN, LONDON, HAMBURG, SINGAPORE
Taylandlı yönetmen Anocha Suwichakornpong, 2006 yılında Columbia Üniversitesi'nde sinema üzerine yüksek lisansını tamamladı. Kısa filmleri arasında Graceland (2006) ve Overseas (2012) yer alıyor. İlk uzun metraj filmi Sıradan Bir Hayat (2009), çeşitli uluslararası festivallerde gösterildi. Karanlık Çöktüğünde (2016), yönetmenin ikinci uzun metrajı.