Olasiliklar Randevusu: !f 2017 Türkiyeli Kisalar Yönetmenleri Bulusuyor

18 Şubat 2017 (14:30 - 16:30) Alt Sanat Mekâni

Eliptik bir oturma düzeninde, !f 2017’de çıkmaz yollardan tüneller açmaya devam eden Türkiyeli yönetmenlerle bir sohbet.

Türkiye’den Kısalar bölümümüz kendi içinde bir bütün oluşturan bir hikâye anlatıyor. Bu bütünün içinde yakaladığımız bir büyük sorunun parçaları aklımızı kurcalamadan edemiyor: Zamanın geriye gitmek ve ilerlemek arasında sanki aniden ve sert bir şekilde duruverdiği, yaşadığımız gerçek ile hayallerimizin birbirine uzak kaldığı bir mevcudiyette, insan kendi iç dünyasının genişliğini, arzularını, motivasyonlarını ve daha güzel ihtimalleri nasıl var etmeye devam edebilir? Kötü bir hayatta iyi bir hayat sürmek mümkün müdür? Bize ne iyi gelir? Yönetmenlerimizin farklı açılardan yaklaşarak, bambaşka anlatım dilleri ve tekniklerle benzer hissiyatlara dokunmuş olması şaşırtıcı olmamalı. İçinden sendeleyerek geçmeye çalıştığımız karanlık bir zaman tünelinde, bizi cesaretlendirecek, bize ilham verecek, ruhumuzu ateşleyecek, ödün vermeyen üretimler yapmaya nasıl devam ediyoruz ve edeceğiz?

İçerikte, hikâyelerini anlattığımız karakterlerin dünyalarında ve gerçeklik dediğimiz tuhaf oluşumda hakikati bulmanın muazzam çetrefilli -ve bir ihtimal tatmin edici- yollarını konuşuyoruz. Gelirken aslan postlarınızı omzunuza atın, bekliyoruz.


Katilimci(lar): !f Türkiyeden Kisalar 2017 Yönetmenleri

Moderatör(ler): Serra Ciliv, Engin Palabiyik

Dil: Türkçe